Flipboard heeft eind vorig jaar een nieuwe versie van zijn iOS- en Android-apps uitgebracht. Daarin is nu voor het eerst Zite geïntegreerd, de app die Flipboard in maart 2014 heeft overgenomen.

Via Zite kunnen gebruikers zich abonneren op artikelen over zo’n 34.000 onderwerpen. Nieuw is verder de Daily Edition, een dagelijkse krant samengesteld door Flipboard zelf. Een Nederlandse versie daarvan is nog niet beschikbaar.

Verder is het ontwerp voor mobiele weergave aangepast met onder meer een nieuwe typografie. Bron: Emerce

Flipboard en Zite vullen elkaar aan

Samen vormen de twee tools een zeer handige bron voor het vinden van content op basis van persoonlijke interesses en voorkeuren. Één van de betere voedingsbronnen voor persoonlijke content discovery.

De Flipboard app heeft 34.000 onderwerpen op hoofdniveau zoals ‘fotografie’, maar heeft ook genoeg onderwerpen op subniveau zoals ‘timelapse’ of ‘compositie’. Na het volgen van deze onderwerpen wordt je dagelijkse magazine gevuld met content met daarbij onderwerptags. Bij het klikken op deze tags ga je een niveau dieper op dit onderwerp en zie je wat andere mensen aan content hebben in hún magazines.

De nieuwe app onderscheidt zich door een grote voorselectie in onderwerpen en een grote mate van dieper kunnen zoeken op onderwerp of persoonsniveau. Kortom vanwege goede voorselectie en de mogelijkheid dit contentaanbod persoonlijk aan te scherpen of aan te vullen via RSS-feeds en social media koppelingen vormt Flipboard een potente mix voor het individueel vinden en lezen van content.

Magazines lezen of eindredactie van magazines in de browser

Waar nog niet zo lang geleden Flipboard alleen als app benaderbaar was op smartphones of tablets, kun je tegenwoordig ook steeds meer in jouw browser. Je kunt bijvoorbeeld magazines lezen of bewerken in de browser. Dit geeft voor de content curator die niet alleen op draagbare devices wil cureren de mogelijkheid om eindredactie te voeren in de browser. De bewerk mogelijkheden zijn wat je noemt ‘beperkt’. Je kunt voorgeselecteerde artikelen verwijderen of artikelen opwaarderen tot voorpaginanieuws.

Flipboard magazine editor in de browser - Coens Test Magazine

Ben je klaar met het bewerken van jouw magazine dan kun je via verschillende promotie embeds jouw verzamelde content op bijv. de bedrijfssite in de kijker spelen. Een bedrijf dat al actief met Flipboard Magazines aan het cureren is geslagen is PieterBas Automatisering.

Graag horen we over jullie ervaringen met content discovery tools en jullie persoonlijke favorieten

Introductie derde generatie Flipboard

Meer over het vinden van content en tools? Download gratis onze whitepaper!

content discovery logo's 320px

Hoe zorg je dat je een volledig beeld van de actualiteit hebt voor jezelf en jouw collega’s of klanten? Hoe pak je dit gestructureerd aan? Welke onderwerpen zijn relevant? En welke bronnen? Hoe zoek je efficiënt en hoe voorkom je dat er te veel ruis in de resultaten zit? Deze whitepaper behandelt de aanpak, tools en andere aspecten waar je bij content discovery tegenaan loopt.

Download tips & inspiratie

Laat een reactie achter en discussieer mee!