Het in zicht houden van wat jongere generaties beweegt is een kritiek onderdeel van het runnen van een ledenorganisatie, vereniging of brancheorganisatie. Wanneer je opmerkt dat jouw organisatie vooral lijkt te bestaan uit leden die wat ouder, van middelbare leeftijd zijn, moet je opschieten met leren hoe met digitale generaties te communiceren. Als je op dezelfde manier blijft communiceren op dezelfde plekken, zul je dezelfde leden blijven aantrekken.

Het krijgen van een relatie met een specifieke demografische groep waar je nog weinig contact mee hebt gehad is een moeilijke opdracht voor elke organisatie. Een taak die met planning en strategie uitgevoerd moet worden. Het binnenkomen in een social mediagroep op LinkedIn of Facebook met hele directe advertenties en het vragen om aanmeldingen zal niet in goede aarde vallen. Je moet eerst snappen wie ze zijn, wat ze willen, wat je hen kunt bieden en je moet je hun aanspreken in hun eigen taal.

Dit artikel geeft een goede uitleg voor de basispunten van jouw communicatiestrategie:

  • Wie zijn ze (Generatie Y)?
  • Wat willen ze?
  • Wat kun je ze bieden?
  • Hoe spreek je hun taal?

Denk bij de communicatie met generatie y aan:

  • Sociale media: behalve aanwezig zijn op de verschillende netwerken met natuurlijk een netjes ingevulde bio, moet je ook op tijd ┬ávragen kunnen beantwoorden.
  • Moderne communicatie: communicatie via de post is meestal niet meer voldoende om deze groep te bereiken. De generatie Y heeft waarschijnlijk een voorkeur voor e-mail, mobiele apps en communicatie op de website.
  • SEO: zorg dat je als vereniging vindbaar bent in Google. Dit bereik je door regelmatig relevante content te delen over jouw organisatie, leden en branche.

Meer lezen over hoe je de nieuwe generatie aanspreekt?

http://www.silverbear.com/Insight/Blog/HowtoEngagewiththeNextGenerationofMembers.aspx

Is uw vereniging toekomstbestendig en voorbereid op de Generatie XYZ? Onderzoek onder branche- en beroepsorganisaties en verenigingen – Panteia

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter en discussieer mee!