In de afgelopen weken zijn er twee nieuwe applicaties bijgekomen die het mogelijk maken om mee te kijken met de live video stream van een smartphone gebruiker. Deze applicaties heten Meerkat en Periscope.

Meerkat werd zeer goed ontvangen en wist snel de éarly adopters’ aan zich te binden. Meerkat had echter de pech dat een soortgelijk product, Periscope, net voor lancering is gekocht door Twitter en daardoor in staat is om heel snel een grote gebruikersgroep aan zich te binden.

Twitter is met name gericht op delen van korte tekstberichten met je volgers, eventueel voorzien van een afbeelding. Apps als Meerkat en Periscope gaan een stap verder. Zij bieden je de mogelijkheid om met één druk op de knop beelden die je zelf filmt live te laten zien aan al je volgers. Deze kunnen via tekstberichtjes opmerkingen maken of vragen stellen.

De apps zijn nu nog alleen voor Apple iOS beschikbaar, maar een Android versie wordt snel verwacht.

De toepassing vanuit Content Curation? Ga op zoek naar interessante Meerkatters en Periscopers. Je kunt live aanwezig zijn bij evenementen. Je kunt die info delen met je doelgroep, maar je kunt ook wat extra moeite doen, en er een goede samenvatting over schrijven.

Dit is hoe je erachter kunt komen:

Handige tip: Bij de zoekresultaten van Twitter staan de meest populaire streams bovenaan, maar dit kunnen ook oude uitzendingen zijn. Om te kijken wat er NU speelt, moet je bovenaan in het zoekvenster op ‘All’ klikken. Standaard wordt er ‘Top’ gesorteerd. Je kunt dit ook aan je url toevoegen: &f=realtime

Meerkat Search

Rondom Meerkat zijn al een aantal apps ontwikkeld, om het gebruik makkelijker te maken. Voor Periscope is waarschijnlijk ‘OnPeriscope‘ het handigst, je kunt daarmee snel zien wat er NU wordt uitgezonden. Voor Meerkat is van dezelfde maker ‘MeerkatStreams‘ beschikbaar.

Er is op 8 april een Meerkat sessie van Kennedy van de Laan, over de wettelijke kaders en beperkingen van Meerkat en Periscope.

DELEN
Vorig artikelTips van HowardsHome voor B2B content Marketing
Volgend artikelInbound Marketing en CRM?
Op Curation.nl blog ik over strategische en/of bedrijfskundige issues m.b.t. Content Curation, Content Marketing. Mijn speciale interesse gaat uit naar de inzet van medewerkers bij deze processen (Employee Generated Content, Ambassadeurs) en naar het aantoonbaar maken van de Return on Investment van moderne marketing technologie.

Laat een reactie achter en discussieer mee!