In vijf stappen succesvol ‘spammen’ Leuk verhaal, wat goed aansluit bij de insteek van Magpipe Content Marketing

Duidelijk.
Betrek je werknemers in de communicatie en gouden bergen liggen voor het grijpen. Toch? Niet helemaal. Free publicity komt vrijwel nooit vanzelf en dit is geen uitzondering. Daarom vijf simpele stappen die je kunnen helpen bij het structuren van dit proces.

Breng de werknemers in kaart. De eerste stap in vrijwel ieder proces is het in kaart brengen van de capaciteit. In dit geval zijn dat de werknemers. Wie is actief op welke sociale media? En wie is bereid om zijn eigen sociale kanalen in te zetten?

Maak het makkelijk.
Ontwerp een omgeving die het makkelijk maakt om informatie intern te delen. Dit kan op verschillende manieren. Een gesloten sociale kanaal, intranet of via dropbox. Of gebruik de premium tool Addvocate. Belangrijk is dat zowel het bedrijf als de werknemer de mogelijkheid heeft om informatie aan te dragen. Dat maakt het leuker voor de werknemer en makkelijker voor het bedrijf.

Houd controle over het proces.
Blijf betrokken bij het proces. Geef akkoord om informatie te delen vanuit de bedrijfsnaam. Weet wie, wat, waar en wanneer een boodschap wordt gedeeld. En motiveer werknemers waar nodig.

Meet de resultaten.
Begrijp de invloed die werknemers hebben. Sommige vinden altijd als eerste de relevante informatie, anderen hebben een groot of zeer specialistisch netwerk. Breng het in kaart en weet wie je kan betrekken bij welke boodschap. Meten is weten. Het is een oud gezegde, maar daarom niet minder waar.

Beloon.
Werknemers zijn niet verplicht hun eigen kanalen in te zetten. Waardeer daarom de inspanningen. Betrek ze eerder in het proces, maak tijd voor ze vrij om relevante informatie te zoeken of geef ze gewoonweg een compliment. En deel de resultaten. Iedereen vindt het leuk om te horen dat zijn inspanningen hebben bijgedragen aan een positief resultaat.

http://www.marketingfacts.nl/berichten/succesvol-spammen-via-je-werknemers/#

Laat een reactie achter en discussieer mee!