Weet je nog helemaal niets over Content Curation, wat dit inhoudt en waarom dit voor veel mensen interessant is? Dan is onderstaande presentatie een handig beginpunt in jouw ontdekkingsreis. Ben je al bekend met dit thema, lees dan een van de andere artikelen op curation.nl.

Content Curation is allesbehalve nieuw:

Content Curation: Is het vinden, rubriceren, organiseren en delen van content rondom een specifiek thema. Bibliotheken en musea doen dit al eeuwen. Maar denk ook aan radio dj’s en hoe jijzelf lijsten maakt met muziekdienst Spotify. Maar deze werkwijze wordt ook toegepast door journalisten, communicatie- en marketingmedewerkers

Content Curation werkt door uit verschillende (online) bronnen informatie bij elkaar te halen over hetzelfde thema:

curation-300x204.jpg

Dit kan een belangrijk thema zijn voor jouw bedrijf of voor jou als persoon. Het gaat erom dat alle stukken content bij elkaar een samenhangend beeld geven op het uitgekozen thema.

Content Curation vindt overal plaats:

Spreek leden of medewerkers aan om jouw content marketing en curation te versterken

Op Facebook, bij video’s op Youtube, wanneer je Retweet of iets Pint op Pinterest of als interessant aanmerkt op LinkedIn.

Content Curation wordt zowel automatisch als handmatig uitgevoerd:

Automatisch door algoritmes als Facebook EdgeRank, waardoor jouw tijdlijn met de meest populaire updates wordt gevuld. Maar ook iets als gerelateerde producten bij een product op Amazon.com. Handmatige curation vindt plaats door te Retweeten, artikelen via Scoop.it of Pinterest in een categorie te plaatsen of door op jouw weblog te verwijzen naar interessante content of een infographic op te nemen van een externe bron.

Content Curation creëert een beeld dat groter is dan jou of jouw bedrijf:

Door Content Curation in te zetten creëer je een beeld dat groter is dan jou of jouw bedrijf. Je schetst de markt en haar thema’s en voegt door jouw selectie, presentatie en context, jouw eigen visie toe. Hierin heb je de mogelijkheid om te laten zien wie jij bent en waar jouw expertises liggen.

Zorg daarom via Content Curation voor snelle, waardevolle vulling van bijvoorbeeld jouw bedrijfsblog, social media accounts of Content Hub.


http://www.slideshare.net/doran_joe/what-is-content-curation-demystified